Blog

Corona/Covid19 zorgt juist voor slechte lucht!

Horeca luchtkwaliteit

Al 8 avonden dat engeltjes op mijn tong worden gepest!
Het is 18:30uur en hoor mij oudste dochter roepen dat we gaan eten. Inderdaad thuis.

“…Gadverdamme….” zeg ik tegen mezelf als mijn vrouw een mals gemarineerd stukje kippendij op mijn bord legt (droog en te bruin).
De geur en rook in de woonkamer zeiden me eigenlijk al voldoende.
“…dit wordt weer mentaal en fysiek ‘doorbijten’….”

Ook de keukenfiltratie is niet opgewassen tegen deze ‘kookkunsten’.
De grijs gekleurde rook wil maar niet weg.
Raam openen (ventilatie) is te koud.

Als je dan iedere dag schone lucht predikt blijkt ook ik, een normale man, wonend in soms vervuilde binnenlucht.
Met een keuken die (nog) niet voldoet aan de ultrafijne dampen, fijnstof, roet en geuren die vrijkomen.
Thuis koken is zéér slecht voor onze gezondheid.
Iedere gezondheidsorganisatie geeft dit overigens toe.

De Horeca bezoeken gaat NU niet.
Bij afhalen voel ik niet de emotie, de beleving.
Zelf culinair afmaken, bij Teun de Vries bijvoorbeeld, heeft dat weer wel (beste alternatief!).
Maar ook dat doe je niet wekelijks.

Nederland kookt THUIS.
We worden er niet gezonder op.
Thuis (o.a. keuken) voldoet de luchtkwaliteit simpelweg niet.
“…Please,…..gooi de Horeca weer open…” hoor ik een slapend engeltje roepen.

#gezonde lucht