Wie is Viridi Air

Viridi Air is eind 2019 opgericht en haar activiteiten gestart in het eerste kwartaal van 2020. Het Latijnse woord ‘Viridi’ betekent ‘Groen’. Viridi Air betekent dus letterlijk: Groene Lucht. De reden van oprichting is gelegen in het feit dat de binnen- en buitenlucht steeds meer is vervuild. Denk maar aan de Coronacrisis, de stikstofcrisis. Maar vergeet (ultra)fijnstof ook niet…..een ware sluipmoordenaar.

Vooral vanaf het jaar 2010 werd er steeds meer in de media geschreven over de impact van de luchtkwaliteit op de gezondheid. Er zijn steeds meer problemen met de binnen- en buitenlucht, denk aan virussen, fijnstof, stikstofdioxide, NOx, ozon en CO2. Ze leiden tot enorme gezondheidsproblemen.

Veel bedrijven zetten zelf al de eerste stappen naar een gezonde binnen- en buitenlucht. Voor die bedrijven is het interessant om het Schone Lucht-keurmerk aan te vragen van Viridi Air. De consument waardeert bedrijven die positief bijdragen aan de gezondheid.

Viridi Air levert bij ieder Schone Lucht-keurmerk een Viridi Air Partnership bestaande uit een aandeel in een buitenfilterproject en promotie. Viridi Air zuivert de buitenlucht met speciale groene filters in die buitenfilterprojecten. Door een unieke aanplantwijze wordt wel tot 20% van de vervuiling uit de buitenlucht gefilterd.

De promotie wordt met name uitgevoerd door de Schone Lucht Vlogger (Jan-Joris van de Riet).