Wie is Viridi Air

Oprichter Jan-Joris van de Riet werkte jarenlang bij een bedrijf in luchtreiniging en merkte dat de bewustwording voor schone lucht laag was. Weinig mensen weten dat ze te veel ongezonde binnen- en/of buitenlucht inademen bestaande uit o.a. fijnstof, VOS, virussen, bacteriën, schimmels,….enz. Viridi Air streeft naar meer bewustwording voor schone lucht en beloont en erkent bedrijven die hieraan bijdragen. Dat kan met een product/dienst maar natuurlijk ook met een duurzaam bedrijfsbeleid.

Inmiddels zijn er steeds meer bedrijven die aansluiten bij Viridi Air om de bijdrage aan schone binnen- en/of buitenlucht te laten erkennen en ervoor beloond te worden. Er worden 6 diensten aangeboden:

 1. Kosteloos (onafhankelijk) advies en tips krijgen over een oplossing in schone lucht
 2. Vind een product of dienst (voor thuis/werk) dat bijdraagt aan schone lucht
 3. Erkenning en promotie voor een product of dienst dat bijdraagt aan schone lucht
 4. Erkenning en promotie voor een duurzaam bedrijfsbeleid dat bijdraagt aan méér schone lucht
 5. Erkenning krijgen dat ruimte(s) veilig zijn om in te werken of bezoeken qua luchtkwaliteit
 6. De buitenlucht schoner maken (groen en duurzaam) met de unieke Viridi Air buitenfilterprojecten

Bedrijven die voldoen aan de schone lucht beoordelingscriteria worden Viridi Air Partner en ontvangen een betrouwbare erkenning (Schone-Lucht-certificaat & Schone Lucht-beeldmerk), promotie en doen automatisch mee in het unieke duurzame filterproject. Viridi Air creëert zelf unieke 100% groene duurzame buitenfilterprojecten om luchtvervuiling af te vangen. Dit gebeurt samen met cliënten van Zorgboerderijen.

Waarom Viridi Air?

Begin 2019 speelt Jan-Joris met het idee om meer bewustzijn te creëren voor schone gezonde lucht en bedrijven die hier aan bijdragen te gaan beoordelen, erkennen en belonen met het Viridi Air Partnership bestaande uit o.a. het Schone Lucht-beeldmerk, -certificaat, opname in de online product/dienst catalogus, promotie en meer. Met deze tools wordt het voor bedrijven makkelijker om naar klanten of personeel uit te dragen dat ze aan schone lucht bijdragen.

schone lucht-beeldmerk
Het Schone Lucht-beeldmerk

Het Viridi Air Partnership

Bedrijven kunnen Viridi Air Partner worden waarmee ze aan klanten en personeel kunnen laten zien bij te dragen aan schone gezonde lucht. Een vereiste is dat ze significant en bewezen bijdragen aan schone lucht. Dit wordt beoordeeld door Viridi Air (zie beoordelingscriteria/toelatingseisen). Als beloning ontvangen zij unieke marketing, waaronder:

Schone gezonde lucht biedt voordelen!

Wij vinden dat het stimuleren van bedrijven en overheden om te investeren in schone gezonde binnen- en/of buitenlucht op een positieve manier de meest effectieve oplossing is. Gezonde lucht biedt namelijk voordelen die naast de gezondheid ook commercieel voordelig zijn:

 • Beschermd gevoel over luchtkwaliteit bij personeel en klanten
 • Gratis leads ontvangen (netwerkclub)
 • Méér klanten
 • Minder ziekteverzuim
 • Hogere productiviteit en meer werknemerstevredenheid
 • Gezonder, schoner en duurzamer bedrijfsimago
 • Maatschappelijke betrokkenheid tonen (MVO)
 • Goed voor milieu
 • Méér bewustwording creëren voor gezonde lucht
 • Groter effectief netwerk, nieuwe relaties/levernciers/klanten
 • Betrouwbare & externe erkenning van de bijdrage aan gezonde lucht (Schone Lucht-certificaat)

Als iedereen een klein stapje zet voor schone lucht, maken we samen een grote sprong naar gezonde lucht!